tirsdag 20. oktober 2009

Oppgave Redesign & Gjenbruk!

Dere skal gi nytt liv til 12 av haugaland stolene med informasjon/dokumentasjon som skal stilles ut 23. oktober på Høyskolen Stord Haugesund under kulturnatt.

  • Hver av de 12 stolene skal representere de 12 fargene i Ittens fargesirkel
  • Det nye skal tilføres som dekor/flatemønster inspirert av den norske møbeldesigneren Olav Eldøy.
  • Til hver stol skal det være en inspirasjonsplakat til de som kommer på utsillingen.

Teoretiskdel teller 25%:

I denne delen skal du vise din teoretiske kunnskap om hvordan miljøhensyn og bærekraftig har påvirket designere til å tenke annerledes. I tillegg må du vise kunnskap om Olav Eldøys arbeid og produksjon som møbeldesigner. Hvor henter han inspirasjon? Hva er hans utgangspunkt for møbeldesign? Dere skal hente inspirasjon fra hans design til dekor på stolen, derfor må det være tydelig at det kommer fram hva/hvorfor/hvordan Eldøy kan sies som inspirasjon til dekoren.

Praktisk del teller 75% :

Med den teoretiske delen skal det dekoren utformes og overføres til Haugaland stolen i tråd med den fargen stolen skal ha. Teknikken som skal brukes er decoupage + en valgfri teknikk. Det ønskes at det innledningsvis gis en kort orientering om tekniken og litt om teknikkens historie.

"Haugaland Stolen" er designet sammen med Haugaland vgs nybygg på tidlig 80 tallet av den danske designeren Knut Heide Madsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar